0416 - 33 69 31 info@deoverlaat.nl
Zoeken
Vacatures Office 365 Login Menu

Aanschaf laptop & software

Laptops voor leerjaar 1 & 2

Leerlingen uit leerjaar 1 en 2 gaan vanaf schooljaar 2022-2023 met een laptop in de klas werken. De veranderende samenleving, voorbereid zijn op het vervolgonderwijs en ook de toenemende digitalisering maken dat ICT een steeds belangrijkere rol gaat spelen in de leef- en leerstijl van leerlingen. We zetten de laptops in ter ondersteuning van ons onderwijs. Het werken met de huidige schoolboeken wordt verrijkt door het aanbod van digitaal lesmateriaal.

Het OLC (Openleercentrum) is het eerste aanspreekpunt voor alle vragen en service met betrekking tot wifi, telefoon, laptop etc.

Vragen? Voor vragen over de laptop van de Rent Company kunnen jullie contact opnemen met de Rent Company via 085-0036150 of per e-mail via help@rentcompany.nl. Heb je specifieke vragen m.b.t. het gebruik van de laptop op de Overlaat mail dan naar laptop@deoverlaat.nl


Welke mogelijkheden zijn er?

The Rent Company: leerlingen kunnen hun laptop bij The Rent Company (via de Overlaat) aanschaffen via een huur- of koopcontract. Een servicecontract is daarbij inbegrepen. De leerlingen ontvangen de laptops begin september tijdens de eerste schooldag / mentorles.

  • Alle info vind je op de site van de Rent Company
  • Easy4U abonnement
  • Met een laptop van de Rent Company bent u verzekerd van een goede service zoals; reparatie bij schade, verzekering, accu garantie etc.
  • 2 opties: met of zonder touchscreen
  • Optie huur of koop
  • Aanschaf via de Rent Company > bestel de laptop uiterlijk 30 juli 2022 (zo ben je verzekerd van de opgegeven prijzen en wordt de laptop in de eerste week van het nieuwe schooljaar geleverd.)

Eigen laptop: wanneer je ervoor kiest zelf een laptop aan te schaffen, buiten The Rent Company om, of indien jullie al een laptop hebben, dient deze te voldoen aan onze systeemeisen (klik hier voor de systeemeisen). Het kan zijn dat leerlingen zelf een laptop hebben. Dit device moet een Windows-laptop zijn en geen Chromebook of een MacBook. Onze applicaties werken alleen naar behoren op Windows-apparatuur. Leerlingen die hun eigen laptop willen gebruiken kunnen geen beroep doen op ondersteuning uit de organisatie en het Easy4You-pakket (zie filmpje Easy4U abonnement). De Overlaat kan in dit geval ook niet garanderen dat alle applicaties op de juiste manier werken.


 

Software

Via www.office.com kunnen leerlingen via hun schoolaccount gratis Microsoft Office 365 installeren. Deze hoef je niet zelf aan te schaffen. Als u gekozen heeft voor een laptop vanuit The Rent Company is deze reeds voor geïnstalleerd op de laptop. Indien u gekozen hebt om uw eigen laptop te gebruiken, kan deze software middels de Office 365 portal geïnstalleerd worden. Wij kunnen bij gebruik van een eigen laptop geen garanties afgeven dat deze ook naar behoren zal functioneren of te installeren is.

Printen

Klik HIER om de software van de printer te downloaden. Indien je een laptop hebt aangeschaft via de Rent Company, is deze niet noodzakelijk. Deze software is al geïnstalleerd op je laptop.

 


 

SOFTWARE

Via www.office.com kunnen leerlingen inloggen en software om het officepakket te downloaden.